Landelijke Werkgroep Duivenoverlast logo
In English
Home
Nieuws
Duiventillen
Duivenoverlast
Contact
Links

Nieuws

 

Oktober 2004

Zutphen heeft nu ook een duiventil, de eerste van drie die er gepland zijn. Zie ook de pagina over duiventillen voor details van deze til.

 

13 Oktober 2004

Vandaag werd de eerste gemeentelijke duiventil in Amsterdam geopend op het dak van de parkeergarage van de Bijenkorf vlakbij de Dam.
De til is ontworpen door de Rotterdamse kunstenaar Stefan Gross.
Wethouder Guido Frankfurther van Amsterdam Centrum heeft het zinloze vangen en vergassen van duiven in het stadscentrum eveneens verboden.
Steeds meer steden in Nederland zijn geïnteresseerd in deze effectieve en diervriendelijke methode om overlast van stadsduiven op te heffen. Zo wordt deze maand ook in Zutphen de eerste van 3 duiventillen geplaatst.

Klik hier om meer te lezen over de Amsterdamse til.

Klik op de plaatjes van de opening om ze in volle grootte te zien.

(Dit kan een momentje duren, afhankelijk van uw verbindingssnelheid).

 

16 Mei 2004
De Rotterdamse duiventil is nu geaccepteerd door het grootste deel van de duivenpopulatie in de buurt. De duiven hebben het als hun thuisbasis herkend. Ze verblijven gedurende het merendeel van de dag in de til of zijn omgeving, inclusief de nacht. Zie ook de rubriek "De Duiventil in Rotterdam" voor meer plaatjes van de til.
Er is ook een kaart die de locatie van de duiventil aantoont. Klik hier om bij de kaart te komen.)

19 Maart 2004
Wethouder van Amsterdam Centrum Guido Frankfurther (D66) maakt bekend dat er een duiventil gepland is in Amsterdam. Kijk hier voor hun persbericht. Wij wijzen erop dat dit persbericht verkeerde informatie bevat: De duiventil zal niet door de Dierenbescherming en de Sophia-Vereniging beheerd worden zoals in het persbericht aangegeven. De til is door de gemeente Amsterdam betaald, en wordt door vrijwilligers van de Landelijke Werkgroep Duivenoverlast beheerd.

1 September 2003
Circa veertig duiven maken nu gebruik van de Rotterdamse til. Sommigen van hen verblijven er ook gedurende de dag.

26 Juli 2003
Sinds een paar weken maken de eerste duiven gebruik van de til. Een groep van tien komt er dagelijks, andere duiven kijken toe van veilige afstand. Zie ook de rubriek "duiventillen" voor meer plaatjes van de til
.

Een duif. Geen plaatje? Mail ons en je krijgt'm alsnog.

12 Mei 2003
Een primeur: de eerste gemeentelijke duiventil in Nederland is geplaatst op het dak van een wooncomplex in hartje Rotterdam (klik hier voor een kaart van de locatie). De til is ontworpen door de Rotterdamse kunstenaar Stefan Gross.

De duiventil. Geen plaatje? Mail ons en je krijgt'm alsnog.


2003-2007 Landelijke Werkgroep Duivenoverlast

Laatst gewijzigd: Q4 2006